Min första hemgjorda Granola!

Igår filmade jag när jag gjorde egen Granola. Eftersom jag har svårt att hitta en müsli som passar mig (pga allergier), letade jag på nätet efter recept och hittade ett Granola recept på Sporthälsas hemsida. Fick modifiera om i receptet för att passa mig bättre. Skillnaden mellan Müsli och Granola är att Granolan är rostad i ugnen med lite honung, olja och vatten medan muslin bara är en blandning. Den blev inte så knaprig som jag trodde att den skulle bli. Den kanske skulle stått inne i ugnen lite till eller så är Granola mjukare än crunchy müsli…?

Originalreceptet kan ni hitta på Sporthälsas hemsida. Här är min variant:

Modifierat recept, för att passa mina allergier och ingredienser jag hade hemma.

Tillägg: Idag gjorde jag omgång nr 2 och ändrade ugnstiden och platsen. Denna blev krispigare! Hade den inne i ca 40-45 min och i nedre delen av ugnen.

De torra ingredienserna.
Klar att hällas upp på plåten.
Färdig Granola på en kall bakplåt.

 

Ett svar på “Min första hemgjorda Granola!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *